Header

ورود اعضاء      عضو جدید؟    >>  ثبت نام

 

صفحه اول  -  درباره ما  تماس با ما   تبلیغات  پرسش و پاسخ  - آزمون سینمایی -  پرونده هاي وي‍ژه  -  نوشته های منتخب کاربران سایت

جمعه 12 شهريور 1389

تبليغات   >> سفارش آگهي

فيلمها  هنرمندان  آلبوم عكس   اخبار   نظرسنجي  نوشته ها   نويسنده ها  جدول فروش (1389 - 1388 - 1387 - 1386 - 1385 - 1384)  سايت هاي سينمايي

وب‏ لاگ نویسندگان:  احمد شاهوند  -  علی نعیمی  -  فرهاد خالدار  -  حامد مقدم   -   مسعود محمدی  -   هامون حسینی  -   مهدی چراغی  -  وحید شاهوند

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه: 

جستجو (برای جستجوی هنرمندان، یا نام یا نام خانوادگی را وارد کنید)   

عناوین آخرین خبرها:

نگاهی به فیلم های "عیار 14" ، "نسل جادویی"، "شبانه" و "سنتوری"  -  جدیدترین فیلم ایرج قادری به پارک وی رسید  -  نامزدهای بخش‌ مواد تبلیغی جشن چهاردهم سینمای ایران معرفی شدند  -  فيلم‌هاي عيد فطر از پنج‌شنبه 11 شهریور اكران مي‌شوند  -  دپارديو از بينوش متنفر است  -  گزارش وضعیت تولید سینمای ایران تا اول شهریور ماه سال 89  -  پیمان قاسم خانی: اسمم را با افتخار روی این فیلم زیر نام بهروز افخمی می‌گذارم  -  نامزدهای بهترین فیلم جشن ‌سینما معرفی شدند  -  سایت "قهوه تلخ" راه اندازی شد  -  مریلا زارعی هم به جمع بازیگران "جدایی نادر از سیمین" اضافه شد  -  "پسر آدم دختر حوا" ؛ دومین فیلم پرفروش سال  -  "جراحت" و "در مسیر زاینده رود" بالاتر از متوسط / "ملکوت" و "نون و ریحون" زیر متوسط  -  "پدر خوانده " بهترین اقتباس ادبی تاریخ سینما شد  -  "عيار 14" پرويز شهبازي به شبكه نمايش خانگي آمد  -  پوستر چهاردهمین جشن سینمای ایران رونمایی شد  -  وودی آلن: ترجیح می دهم در اروپا فیلم بسازم  -  "سنتوری" به شبکه نمایش خانگی آمد  -  دو پروانه زرين به بيست و چهارمين جشنواره فيلم كودك اضافه شد  -  انسیه شاه‌حسینی: برگزاری مسابقه فیلمنامه نویسی در جشنواره فیلم کودک، گامی رو به جلو است  -  سایت رسمی جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان رونمایی شد

سی نت >> اخبار  >> مشاهده متن خبر

لیست:  سینمای ایران  -  سینمای جهان

جدیدترین ها:  100 خبر جدید  -  اخبار فیلم ها  -  اخبار هنرمندان

پربیننده ترین ها:  هفته اخیر  -  ماه اخیر  -  فصل اخیر  -  شش ماهه اخیر  - یک سال گذشته  - از سال 84 تا امروز

در چنین روزهایی:  یک سال گذشته   -   دو سال گذشته   -   سه سال گذشته  -  چهار سال گذشته


 

گزارشي از نشست پرسش و پاسخ فيلم "آواز گنجشك ها" در تالار فردوسي دانشگاه تهران

مجيد مجيدي: فقر در فيلمهايم باشكوه است

::  16 مهر 1387  ::

 

مجيد مجيدي و رضا ناجي در نشست پرسش و پاسخ فيلم

:: مجيد مجيدي و رضا ناجي در نشست پرسش و پاسخ فيلم ::

مجله سی نت:   مجيد مجيدي گفت: دانشجويان هرچه كه دارند با خلوص كامل نشان دهند و مي‌توانند در هر حركتي پيشتاز بوده و در روند هنري كشور هم بسيار موثر باشند.
اين كارگردان كه شب گذشته به همراه رضا ناجي به تالار فردوسي دانشگاه تهران آمده بود، بعد از نمايش فيلم «آواز گنجشك‌ها» در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان شركت كرد و اظهار داشت: من به فيلم‌سازي هيچ‌وقت به عنوان شغل و پيشه نگاه نكردم و هميشه از دغدغه‌هايم بوده و از همان روزهاي اول هم به عنوان يك تكليف قلمداد كرده بودم.

وي ادامه داد: با اين نيت وارد سينما شدم كه مسير تازه‌اي را باز كند و خدا كمك كرد و توانستم به عهدي كه بسته بودم پايبند بمانم و اميدوارم در آينده هم به همين شكل باشد.

مجيدي با بيان اين‌كه فيلم‌هاي من از يك بستر اجتماعي و دروني شروع مي‌شود و به قصه‌اي دروني مي‌رسد تصريح كرد: همه عناصر فيلم كاركرد مضموني پيدا مي‌كنند و يكي از دغدغه‌هاي هميشگي من موضوع انسان است. هميشه يكي از دغدغه‌هايم فضاي شهر و شهرنشيني بوده كه آفت‌هاي زيادي دارد و همه را به تسخير فضاي زندگي‌اش درمي‌آورد و اين تعلق خاطرها منجر به ساخت «آواز گنجشك‌ها» شد.

وي افزود: آدم‌هاي كه به ظاهر در حاشيه بودند اما متن اصلي جامعه بودند چيزي كه اساس انقلاب را شكل داد و برگرفته از اين آدم‌هاي كوچه و بازار بود، اين فيلم بهانه‌اي بود براي نشان‌دادن ارزش‌ها و حقيقت‌هايي كه گم شده است.

اين كارگردان درباره شكل‌گرفتن ايده اين فيلم با بيان اين‌كه عمده قصه و موضوعاتش را از جامعه گرفته ‌است اظهار داشت: براي اين‌كار هم به مزرعه شترمرغ رفته بودم و با ديدن يكي از كارگرهاي آن‌جا شخصيت

«كريم» در ذهنم شكل بست. شخصي كه بسيار شفاف بود و هميشه فكر مي‌كردم اين آدم با اين روح لطيف اگر وارد فضاي شهري شود چه اتفاقي مي‌افتد.

وي در پاسخ به پرسشي درباره نام فيلم گفت: گنجشك آواز و زيبايي ندارد و آن‌چه كه زيباست، مناعت طبع اين پرنده است كه «كريم» هم به همين گونه است و علي‌رغم ظاهرش اما باطن زيبايي دارد و دوست داشتم اين پارادوكس در نام فيلم باشد.

مجيدي در پاسخ به سوال ديگري درباره نشان‌دادن فقر در فيلم‌هايش اظهار داشت: در طول اين سال‌ها نقدهاي بسياري در اين خصوص مطرح شده است و خيلي‌ها معتقدند اين سياه‌نمايي باعث موفقيت فيلم در خارج از كشور مي‌شود، اما اگر نشان‌دادن فقر باعث توفيق يك فيلم شود كافي است به افغانستان، پاكستان و هند رفت و آن‌جا فيلم گرفت. اگر هم بگوييم ايران زير ذره‌بين است كه آن هم موضوعي نخ‌نما شده است.

وي ادامه داد: الآن در همه ارتباطات مي‌توان با يك دكمه به آن‌سوي دنيا وصل شد و ديگر اين‌چيزها خيلي عنصر جذابي براي خارجي‌ها محسوب نمي‌شود. فقري كه در فيلم‌هاي من هست شرمنده و ذليل نيست و اصالت ندارد و اگر هست فقر باشكوهي است.

مجيدي تصريح كرد: آنچه اين فيلم و «بچه‌هاي آسمان» را توانسته است جهاني بكند، فطرت انساني و وجه معرفتي است كه در اثر وجود دارد و عنصر فقر فضيلت يك اثر هنري نمي‌تواند محسوب شود.

اين كارگردان درباره وجود شترمرغ در اين فيلم‌اش با بيان اين‌كه هميشه تلاش مي‌كنم از پيچيدگي عبور و به سادگي برسد گفت: شترمرغ يك وجه تقبيحي دارد و مي‌آيد و كريم را بزرگ‌تر مي‌كند، درواقع شترمرغ باعث آغاز سفر دروني «كريم» مي‌شود و اين مشكلاتي كه پيش مي‌آيد آن را بزرگ‌تر مي‌كند و در پايان هم شترمرغ‌ها به استقبال «كريم» مي‌آيند و انگار سفر او كامل شده است.

وي همچنين درباره استفاده از زبان تركي در فيلم‌هايش اظهار داشت: زبان تركي را خيلي دوست دارم و يك زيبايي خاصي دارد در تلويزيون لودگي‌هايي كه با لهجه‌ها مي‌شود شكل‌هاي توهين‌آميزي پيدا مي‌كند، اما در فيلم‌هاي من لهجه شكوه خاصي دارد، زبان تركي هم صلابت و كاراكترهاي دوست‌داشتني دارد و حس مي‌كنم مي‌تواند به كاراكتر فيلم‌هاي من نزديك باشد.

مجيدي در پاسخ به سوال ديگري درباره تكراري بودن تم كارهايش گفت: در «آواز گنجشك‌ها» تلاش كردم با شكل و قالب‌هاي جديدتري كار ارايه كنم و معتقدم از نظر ساختاري با كارهاي ديگرم بسيار متفاوت است و تلاش كردم به لحاظ زبان سينما، كامل‌تر باشد.

رضا ناجي بازيگر اين فيلم هم با بيان اين‌كه هرچه دارد از مجيد مجيدي است اظهار داشت: ايشان من را از ميان 2500 نفر براي «بچه‌هاي آسمان» انتخاب كرد و براي اين فيلم هم 9 ماه به دنبال بازيگر بود و حتا افرادي را خودم معرفي كردم و تا اين‌كه قرار شد خود من بازي كنم.

وي افزود: مجيدي سينما را خوب مي‌شناسد و به دنبال جنس اصلي مي‌گردد و مشابه قبول نمي‌كند، من هم با راهنمايي‌هاي ايشان در قالب شخصيت «كريم» فرو رفتم.

تاجبخش فنائيان كه به عنوان كارشناس در اين نشست حاضر بود نوجوانان را در فيلم‌هاي مجيدي محرك اصلي دانست و گفت: از 27 سال پيش كه من نمايشي به نام «طياره» از مجيدي ديدم، تا به امروز اين موضوع ادامه داشته است و در «آواز گنجشك‌ها» هم محرك اصلي «كريم» نوجواني است كه سمعك مي‌خواهد و در مجموع اين محرك‌ها شخصيتي به مجيدي داده است كه تزلزل پيدا نمي‌كند.

وي ادامه داد: مجيدي در فيلم‌هايش حرف دلش را مي‌زند و خلوص خاصي در كارش دارد كه اميدوارم ادامه داشته باشد.

علي معلم هم كه اجراي اين نشست را برعهده داشت از مجيدي و آثارش به عنوان شاخص‌هايي سينماي بعد از انقلاب ياد كرد و گفت: فيلم‌هاي مجيدي در دو محور مشخص اخلاق و عدالت اجتماعي استوار است و زبان فيلم‌سازي‌اش از ابتدا تا امروز مشخص بوده و جزو معدود فيلم‌سازاني است كه به بازار فيلم جهاني راه پيدا كرده و آثارش بيننده جهاني دارد و زبان فيلم‌هايش قابليت ارتباط با مخاطب جهاني را دارد.

معلم ادامه داد: قابليت سينماي مجيدي براي ايجاد يك گفت‌وگوي تحولي كاملا مناسب است و فيلم‌سازان زيادي داريم كه آثارشان به اين قابليت نمي‌رسد.

در پايان اين نشست فرهاد رهبر رييس دانشگاه تهران در سخناني مجيدي را يك افتخار ملي و چهره‌اي بين‌المللي و منحصربه‌فرد در قاره آسيا دانست و گفت: مهم‌ترين دليل رسيدن ايشان به چنين جايگاهي خلوص، عشق، ايمان به كار و ولايت‌مداري است و با اخلاق حرفه‌اي كه در مجيد مجيدي سراغ دارم، مي‌دانم كه كارش را با عشق و علاقه انجام مي‌دهد و كاسب‌كارانه با سينما برخورد نمي‌كند و مهم‌ترين مساله برايش مخاطب است.

وي افزود: به اينجا آمدن ايشان نشان مي‌دهد نظرات نخبگان دانشگاهي برايش مهم است و اين مسيري كه دانشگاه آغاز كرده كريدوري است كه دريچه‌اي باز مي‌كند تا اصحاب فرهنگ و هنر بتوانند با جامعه دانشگاهي ارتباط برقرار كنند و اگر دانشگاه هم نتواند با اصحاب هنر ارتباط برقرار كند در آموزش و پرورش توفيقي نخواهد داشت و اين جلسات براي ارتقاء سطح علمي دانشگاه هم بسيار مفيد و موثر است.

مجيدي در پايان سخنان رييس دانشگاه تهران اظهار داشت: من اگر اعتباري داشته باشم از مردم، جامعه فرهيخته و به خصوص جامعه دانشگاهي گرفته‌ام و اين اعتبار را از اين‌جا به آن‌طرف برده‌ام. امشب هم فرصت طلايي نصيب من شد و انرژي به خصوصي از اين جلسه گرفتم.

اين نشست با اهداي لوح تقدير توسط رييس دانشگاه تهران به مجيد مجيدي و رضا ناجي به پايان رسيد.

................................................

منبع: ايسنا

تعداد مشاهده: 628

................................................

اثر مرتبط :

آواز گنجشک ها

کارگردان: مجید مجیدی

بازیگران: رضا ناجي، مريم كاظمي، حامد آغازي، پويا صالحي، محمدرضا شيخي، شبنم اخلاقي، نشاط نظري

>> مشاهده اطلاعات کامل فیلم

................................................

هنرمند مرتبط :

مجيد مجيدي        >> مشاهده اطلاعات کامل این هنرمند

 

......................................................................................

شما هم برای این خبر یادداشت بنویسید:

یادداشت شما پس از تایید، ظرف 12 ساعت آینده در این قسمت به نمایش در می آید.

* نام و نام خانوادگی

پست الکترونیک

وب سایت شخصی

http://

 * متن یادداشت

 

* کد روی عکس فوق را وارد کنید:

 

 

پربیننده ترین اخبار هفته اخیر

5 خبر پربیننده

سایت "قهوه تلخ" راه اندازی شد

فيلم‌هاي عيد فطر از پنج‌شنبه 11 شهریور اكران مي‌شوند

"جراحت" و "در مسیر زاینده رود" بالاتر از متوسط / "ملکوت" و "نون و ریحون" زیر متوسط

"پسر آدم دختر حوا" ؛ دومین فیلم پرفروش سال

نگاهی به فیلم های "عیار 14" ، "نسل جادویی"، "شبانه" و "سنتوری"

>> همه پربيننده ترين ها

 

اخبار سینمای جهان

5 خبر آخر

دپارديو از بينوش متنفر است

"پدر خوانده " بهترین اقتباس ادبی تاریخ سینما شد

وودی آلن: ترجیح می دهم در اروپا فیلم بسازم

عباس کیارستمی رئیس آکادمی فیلم آسیا شد

رویاهایی در راس رویاهای دیگر / یادداشت راجر ایبرت بر "آغاز خلقت"، آخرين اثر تحسين شده کریستوفر نولان

>> همه اخبار سينماي جهان

 

در چنين روزهايي ...

سال گذشته در چنین روزهایی

مرور اخبار

«ازدواج در وقت اضافه» به ايستگاه بدلكاري رسيد  /  با بازي جمشيد هاشم‌پور در نقشي كمدي؛

فیلمبرداری "هیچ" کاهانی در کن شروع شد   /  با بازی پانته آ بهرام، احمد مهرانفر و مهران احمدی

کمپانی برادران وارنر، پردرآمدترین استودیوی هالیوودی در تابستان 2009  /  با 23 درصد سهم بازار

لورن کانته رئیس هیئت داوران جشنواره سن سباستین شد  /  خبرگزاری فرانسه اعلام کرد

نكوداشت ناصر تقوايي در سيزدهمين جشن بزرگ سينما  /  جامعه اصناف سينماي ايران از ناصر تقوايي تقدير مي‌كند

امیدواری به اکران داخلی / "آتشکار" چهره‌ای تازه از ایران ارائه می‌دهد  /  محسن امیریوسفی خبر داد

پوريا پورسرخ گفتار آنونس «عيار 14» را مي‌گويد  /  در گفتگویی عنوان شد:

امير كاستاريكا از اصغر فرهادي به‌ عنوان يك كارگردان مولف دعوت كرد  /  براي نمايش فيلم «درباره الي» در جشنواره‌اي در صربستان؛

"سن پترزبورگ" افخمی نوروز 89 روی پرده سینماها می‌رود  /  حمید اعتباریان خبر داد

امير قويدل بارديگر در بيمارستان بستري شد  /  در پي مشكل نارسايي كبد و تشديد بيماري


دو سال گذشته در چنین روزهایی

مرور اخبار

"ریسمان باز" در ادامه و تکامل‌یافته "گناه من" است   /  گفتگو با مهرشاد كارخاني پيرامون دومين ساخته سينمايي اش

"کشتی‌گیر" آرونوفسکی شیر طلایی ونیز را به خانه برد   /  جشنواره شصت و پنجم ونيز به پايان رسيد

جديدترين ساخته عليرضا اميني در شبكه نمايش خانگي  /  "همان روز" با بازي پولاد كيميايي و ليلا اوتادي

نشان طلایی سینمای ایران به جمشيد مشایخی، سيف الله داد و بهرام بیضایی اهدا شد   /  مراسم تقدیر از پیشکسوتان سینما برگزار شد

دیالوگ‌های داریوش در "مرگ تدریجی يك رويا" متناسب با شخصیت او نیست   /  گفتگو با ناصر طهماسب پيرامون حضورش در عرصه بازيگري پس از سالها فعاليت در دوبله

پروانه معصومی: سینما آینه اجتماع و زندگی شهری است  /  سومين جشنواره فيلم شهر

تام كروز در «شرك 4» صداپيشگي مي‌كند   /  بنا به اعلام كامينگ سون

«پای پیاده» با رضا ناجي و محمدرضا فروتن  /  به کارگردانی فریدون حسن پور

عزت الله انتظامی: بخشي از تاريخ تهران از طريق سينما ثبت شده است   /  سومين جشنواره فيلم شهر

جمشید مشایخی: سینما باید مروج فرهنگ شهر نشینی باشد  /  سومين جشنواره بين المللي فيلم شهر

Cinetmag.com - Advertise

::  تبليغات  ::

>> سفارش آگهي

استودیو سی نت

طراحی وب سایت

ساخت فیلم های صنعتی

...........................

021  77 82 96 10

Header

::  نقل مطالب و عکس ها بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::

[درباره ما]     [تماس با ما]     [صفحه اول]