بهترین های جشنواره سی و یکم به انتخاب نویسندگان سی نت معرفی شدند / "دربند"، داودنژاد، شهاب حسینی، نازنین بیاتی و ...
::
27 بهمن 1391
4:44:03 PM ::
شهاب حسینی (حوض نقاشی), نازنین بیاتی و پگاه آهنگرانی (دربند), بابک حمیدیان (هیس! ...)، پرویز شهبازی (نویسنده و کارگردان دربند) و علیرضا داودنژاد (کارگردان کلاس هنرپیشگی)
سینما شبکه (سی نت):
باز هم بهترینها و اینبار جشنواره سی و یکم. انتخاب ها از میان فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران، مسابقه فیلم های اول و بخش خارج از مسابقه انجام شده است.
در بخش بهترین فیلم "دربند" اول شد و "کلاس هنرپیشگی" و "قاعده تصادف" به ترتیب در رده های دوم و سوم قرار گرفتند. "استرداد" (برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم) و "هیس! ..." با 18 امتیاز و به دلیل تعداد بیشتر رای دهندگان به ترتیب در رتبه چهارم و پنجم قرار گرفتند.
در بخش بهترین کارگردانی علیرضا داودنژاد (برنده جایزه ویژه هیات داوران) با اختلافی بسیار نسبت به پرویز شهبازی (برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردان) اول شد و بهنام بهزادی تنها با اختلاف یک امتیاز در رده سوم قرار گرفت.
در بخش بهترین فیلمنامه، "دربند" با اقتدار در صدر ایستاد و "قاعده تصادف" (برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه) و "روز روشن" دوم و سوم شدند.
در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد همانطور که پیش بینی می شد شهاب حسینی برای بازی در "حوض نقاشی" با اختلافی فاحش نسبت به نفر دوم اول شد و رضا عطاران (دهلیز) و مهران احمدی (روز روشن) در رده های دوم و سوم قرار گرفتند. حمید فرخ نژاد (برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد) و اکبر عبدی (رسوایی) در رده های بعدی ایستادند.
در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن نازنین بیاتی (دربند) در رقابتی نزدیک با نگار جواهریان (حوض نقاشی) اول شد و طناز طباطبایی (هیس! ...) هم در رقابتی فشرده با ترانه علیدوستی (آسمان زرد کم عمق) و هانیه توسلی (دهلیز) (برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن) در رده سوم قرار گرفت.
در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، طبق پیش بینی ها بابک حمیدیان برای بازی در "هیس! ..." اول شد و رامبد حوان (گناهکاران) (برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد) دوم شد.
در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن پگاه آهنگرانی (دربند) (برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن) و زهرا داودنژاد (کلاس هنرپیشگی) با 23 امتیاز در یک رده قرار گرفتند اما پگاه آهنگرانی به دلیل تعداد بیشتر رای دهندگان بهترین بازیگر مکمل شناخته شد. مریلا زارعی (هیس! ...) و فرشته صدرعرفایی (حوض نقاشی) با اختلافی بسیار نسبت به دو نفر اول، در رده های سوم و چهارم ایستادند.
در بخش بهترین فیلمبرداری، محمود کلاری (استرداد) با اقتدار در صدر قرار گرفت و هومن بهمنش (دربند) (برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری) دوم شد. پیمان شادمانفر (آسمان زرد کم عمق) و علیرضا برازنده (جیب بر خیابان جنوبی) در رده های بعدی قرار گرفتند.
در بخش بهترین تدوین کیومرث پوراحمد (کلاس هنرپیشگی) اول شد و محمدرضا مویینی و میثم مویینی (جیب بر خیابان جنوبی) و هایده صفی یاری (هیس! ...) به ترتیب دوم و سوم شدند. پرویز شهبازی (دربند) چهارم شد و بهرام دهقانی (آسمان زرد کم عمق و استرداد) (برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین) در رده پنجم ایستاد.
در بخش بهترین موسیقی پیمان یزدانیان (جیب بر خیابان جنوبی) در رقابتی نزدیک با حسین علیزاده (آسمان زرد کم عمق) و کارن همایون فر (هیس!...) اول شد. حامد ثابت (برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی) حتی در میان لیست 9 نفره بهترین ها جایی نداشت.
طبق پیش بینی ها هم "رسوایی" ضعیف ترین فیلم جشنواره شناخته شد و "چه خوبه که برگشتی" در رقابتی! نزدیک با "بشارت به یک شهروند هزاره سوم" در رده دوم قرار گرفت.
اسامی نویسندگانی که در این رای گیری شرکت کردند به شرح زیر است: فرانک آرتا (منتقد)، محسن آزاددل (نویسنده سی نت)، مجتبی اردشیری (منتقد)، نیما بهدادی مهر (نویسنده سینمایی)، هادی حیدری (نویسنده جوان سی نت)، فرهاد خالدار (منتقد)، حمید سلجوقی (نویسنده جوان سی نت)، احمد شاهوند (نویسنده و سردبیر سی نت)، زرنوش محمدی (سردبیر پایگاه خبری فیلم نیوز)، علی نعیمی (نویسنده)، امیررضا نوری پرتو (منتقد) و کیوان کثیریان (عضو شورای مرکزی انجمن نویسندگان و منتقدان) که به عنوان منتقد مهمان در این جمع حضور یافت.
توضیح1: متاسفانه آرای پیمان کلهر به دلیل اینکه دیر به دستمان رسید، در جمع بندی نهایی لحاظ نشد. اما برای اطلاع شما ریز آرای ایشان در ادامه منتشر می شود. هرچند که انتخاب های ایشان غیر از یک بخش، هیچ تاثیری در رده بندی بخشها ندارد.
توضیح2: متاسفانه غیر از امیررضا نوری پرتو، هیچ یک از نویسندگان نتوانستند "پرویز" را ببینند. بنابر این امتیازهای نوری پرتو برای فیلم "پرویز" در رده بندی نهایی لحاظ نشده است.
در بخش بهترین فیلم به ترتیب 5 تا یک امتیاز به انتخاب ها تعلق گرفت و در بخش های دیگر اگر انتخاب ها پنج گزینه ای بود به ترتیب 3، 2.5، 2 و ... 0.5 امتیاز و اگر انتخاب ها سه گزینه ای بود به ترتیب 3، 2 و 1 امتیاز برای منتخب ها در نظر گرفته شد.
در ادامه لیست کامل بهترین های جشنواره و سپس ریز انتخاب های نویسندگان را با هم مرور می کنیم:
بهترین فیلم: 1 – دربند 31 2 – کلاس هنرپیشگی 26.5 3 – قاعده تصادف 24.5 4 – استرداد 18 5 – هیس دخترها فریاد نمی زنند 18 6 – دهلیز 11.5 7 – خسته نباشید 7 8 – حوض نقاشی 6 9 – تنهای تنهای تنها 4 10 – سر به مهر 4 و – گناهکاران 3 – روز روشن 3 – آسمان زرد کم عمق 3
ضعیف ترین فیلم: 1 – رسوایی / 14 2 – چه خوبه که برگشتی / 10.5 3 – بشارت به یک شهروند هزاره سوم / 9.5 توضیح: این انتخاب ها بر اساس فیلم های دیده شده توسط نویسندگان است. ممکن است فیلم های ضعیف تری نسبت به سه گزینه فوق در جشنواره حضور داشته، اما چون دوستان نویسنده موفق به تماشای همه آثار نشده اند، انتخاب "ضعیف ترین فیلم" از میان فیلم های دیده شده صورت گرفته.
***
ریز انتخاب های نویسندگان:
فرانک آرتا:
بهترین فیلم :1 - هیس، دخترها فریاد نمی زنند 2 – دهلیز 3 - خسته نباشید!
بهترین بازیگر نقش مکمل زن: 1- زهرا داود نژاد (کلاس هنرپیشگی) 2- پگاه آهنگرانی (دربند) 3- ندا جبرائیلی (قاعده تصادف) 4- مریلا زارعی (هیس...)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: 1- محمدرضا داود نژاد (کلاس هنرپیشگی) 2- رامبد جوان (گناهکاران) 3- محمد شیرخانلو (دهلیز)
بهترین فیلمبرداری: 1- استرداد 2- برلین منفی هفت 3- جیب بر خیابان جنوبی 4- گناهکاران بهترین تدوین: 1- کلاس هنرپیشگی
انتخاب ویژه: کارگردانی جالب علیرضا داود نژاد در کلاس هنرپیشگی
هادی حیدری:
مسال بدلیل مسائل پیش آمده و همچنین کمبود وقت، موفق نشدم تمامی فیلمهای بخش مسابقه ی سینمای ایران را تماشا کنم. با این حال سعی کردم فیلمهای مطرح تر را ببینم که متاسفانه در این بین "استرداد" و "دهلیز"و "گناهکاران" از قلم جاماندند و شاید بزرگترین حسرت جشنواره امسال برای من ، همین قضیه باشد. از ویژگی های بارز جشنواره امسال، تولد کارگردانهای فیلم اولی بود که امیدوارم به عنوان فرزندان نوظهور سینما در اوضاع نابسامان این روزهای این خانواده بزرگ و با اصالت، باعث آشتی تماشاگر با سینما شوند و بعد از سکته پدران پا به سن گذاشته سینما! اسم و رسم این خاندان بزرگ را پر رنگ و حتی پر آوازه تر حفظ کنند. فیلمهایی که امسال دیدم عبارت بودند از : "بشارت به یک انسان هزاره سوم"، "چه خوبه که برگشتی"، "دربند"، "هیس! دخترها فریاد نمی زنند"، "حوض نقاشی"، "قاعده تصادف"، "جیب بر خیابان جنوبی"، "کلاس هنرپیشگی"، "خسته نباشید" و "روز روشن" که در این بین ابتدای "قاعده تصادف" را بخاطر در صف بلیط بودن و انتهای "خسته نباشید" را بدلیل ترس از اینکه بلیط سانس بعد گیرم نیاید از دست دادم. با توجه به مطالب بالا و احترام به فیلمهایی که موفق به دیدنشان نشدم، بهترین های جشنواره امسال را انتخاب کردم.
بهترین فیلم :1- هیس!دخترها فریاد نمی زنند 2- حوض نقاشی 3- کلاس هنرپیشگی
بهترین کارگردانی:1- علیرضا داودنژاد (کلاس هنرپیشگی) 2- پرویز شهبازی (در بند) 3- بهنام بهزادی (قاعده تصادف)
بهترین فیلمنامه: 1- هیس دخترها فریاد نمی زنند 2- حوض نقاشی 3-دربند
بهترین بازیگر نقش اول مرد:1-شهاب حسینی(حوض نقاشی)2-مهران احمدی( روز روشن)
بهترین بازیگر نقش اول زن:1-نگار جواهریان(حوض نقاشی)2-نازنین بیات(در بند)3-طناز طباطبایی (هیس ...)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:1-همه بازیگران مرد "کلاس هنرپیشگی"2-بابک حمیدیان(هیس...)
بهترین بازیگر نقش مکمل زن:1-همه بازیگران زن "کلاس هنرپیشگی" 2-مریلا زارعی(هیس...)
بهترین فیلم برداری :1-کلاس هنرپیشگی 2-جیب بر خیابان جنوبی 3-دربند
بهترین فیلمنامه: 1 - پرویز شهبازی (دربند) 2 - محمد سام قریبیان (گناهکاران)
بهترین بازیگر نقش اول مرد: 1 - حمید فرخ نژاد (استرداد) 2 - رضا عطاران (دهلیز و چه خوبه که برگشتی) 3 - شهاب حسینی (حوض نقاشی)
بهترین بازیگر نقش اول زن: 1 - نگار جواهریان (حوض نقاشی) 2 - هانیه توسلی (دهلیز) 3 - نازنین بیاتی (دربند)
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: 1 - رامبد جوان (گناهکاران) 2 - حمیدرضا آذرنگ (آسمان زرد کم عمق)
بهترین بازیگر نقش مکمل زن: 1 - پگاه آهنگرانی (دربند) 2 - زهرا داودنژاد (کلاس هنرپیشگی)
بهترین فیلمبرداری: 1 - هومن بهمنش (دربند) 2 - محمود کلاری (استرداد)
بهترین موسیقی متن: 1 - فریدون شهبازیان (فرزند چهارم) 2 - ستار اورکی (استرداد)
بهترین تدوین: 1 - محمدرضا و میثم موئینی (جیب بر خیابان جنوبی) 2 - کیومرث پوراحمد (کلاس هنرپیشگی)
بهترین فیلم اول: تنهای تنهای تنها (احسان عبدی پور)
بدترین فیلم: 1 - بشارت به یک شهروند هزاره سوم (محمد هادی کریمی) 2 - آقای الف (علی عطشانی) 3 - خاکستر و برف (روح الله سهرابی)
انتخاب ویژه 1 - میله های ممتد بالکن سالن همایش های برج میلاد که در اغلب فیلم های مشاهده شده،حضوری پررنگ و صدالبته مؤثر ایفا نمودند! 2 - میثم فرهومند بازیگر نوجوان ایفاگر نقش "رنجرو" در فیلم "تنهای تنهای تنها" که یک بار دیگر یاد و خاطره ی "امیرو" را زنده کرد! پ ن: متاسفانه فرصت تماشای فیلم های "قاعده تصادف" و "هیس!دخترها فریاد نمی زنند" را به خاطر استقبال بیش از اندازه مخاطبان عام سینمای ایران! و ازدحام باورنکردنی آنان در داخل و اطراف کاخ جشنواره! از دست دادم!
انتخاب ويژه: ـ بيحرمتي بي سابقه مسئولان جشنواره به اهالي رسانه و منتقدان در طول ده روز ميزباني در برج ميلاد كه گاها تعمدي به نظر ميرسيد. ـ حضور افراد غير مرتبط با رسانه و سينما همراه با كودكان نوزاد در مركز همايشهاي ميلاد كه نسبت به سالهاي گذشته حضور بيشتري داشتند. ـ افت محسوس آثار سينماي ايران در جشنواره امسال و حضور بيشمار فيلمهاي ويدئويي كه هيچگونه آيندهاي براي آنان در اكران نميتوان متصور شد. ـ فقر شديد فيلمنامه و فرار فيلمسازان از قصه گويي نكته: از ميان فيلمهاي مطرح جشنواره فيلمهاي چه خوبه برگشتي؛ فرزند چهارم؛ ترنج؛ روز روشن؛ سربه مهر و
انتخابهای ویژه: --- خیلی از صحنهها و سکانسهای فیلمِ «پرویز»؛ همانندِ صحنههای دو نفرهای که میانِ پرویز (لِوون هفتوان) و پدرش (محمود بهروزیان) و نیز میانِ پرویز و مردِ صاحبِ خشکشویی (علی رامز) میگذرند؛ یا صحنههای نخستین رودرو شدنِ پرویز با آذر (حمیرا نونهالی) و نیز با پسرِ نوجوانِ همسایه (اشکان)؛ تمامِ صحنههای سکانسِ پاساژ، و البته سکانسِ پایانیِ فیلم که میانِ پرویز و پدر و آذر میگذرد. --- گزینشِ ترانۀ «I have to go/ Father & Son» بهعنوانِ حاشیۀ شنیداریِ فیلمِ «دربند» --- برخی صحنههای فیلمِ «دربند»؛ همانندِ صحنههایی که نازنین (نازنین بیاتی) برای تدریس به خانههای مردم میرود؛ صحنههای دعوا و آشتیِ نازنین و سحر (پگاه آهنگرانی)؛ و صحنۀ اعترافِ سحر نزدِ نازنین از پشتِ درِ حمامِ خانه. --- سکانسِ پارکینگ در فیلمِ «قاعدۀ تصادف» که میانِ شهرزاد (بهاران بنیاحمدی) و پدرش (امیر جعفری) میگذرد. --- دو هنرپیشۀ کمتوانِ ذهنی در فیلمِ «من عاشقِ سپیدۀ صبحام». --- محمدرضا شیرخانلو، بازیگرِ کودکِ فیلمِ «دهلیز». --- خانواده و بستگانِ علیرضا داوودنژاد بهعنوانِ نقشآفرینانِ فیلمِ «کلاسِ هنرپیشگی». --- بیشترِ صحنههای دونفرهای که در فیلمِ «جیببُرِ خیابانِ جنوبی» میانِ کاوه (مصطفی زمانی) و رعنا/ طلا (نورا هاشمی) میگذرند (با تأکید بر دیالوگهای نمایشی و دلالتگر/ تَضَمُّنیِ فیلمنامۀ اثر که خوب نوشته شدهاند)؛ و همچنین اَدایِ دِینِ سیاوش اسعدی به ژانرِ نوآر و سینمای خیابانیِ ایران در «جیببُرِ خیابانِ جنوبی». --- صحنۀ دیدارِ شیوا (هانیه توسلی) و بهزاد (رضا عطاران) در فیلمِ «دهلیز»، پس از اینکه هر دو پِی بُردهاند که خواهرِ مقتول با موضوعِ بخششِ بهزاد مخالفت کرده است و بهزاد اعتراف میکند که نمیخواهد بمیرد. همچنین صحنۀ پس از آن، که بهزاد نزدِ پسرش، امیرعلی (محمدرضا شیرخانلو)، اعتراف میکند که پیشتر کارِ بدی کرده و بههمیندلیل به زندان اُفتاده است. --- تمامِ صحنههای مربوط به سکانسِ حضورِ حمید (حمیدرضا آذرنگ) و سارا (سحر دولتشاهی) در شبِ عروسیشان و در خانهای که مهران (صابر اَبَر) و غزل (ترانه علیدوستی) نیز در آنجا حضور دارند، در فیلمِ «آسمانِ زردِ کمعُمق». --- صحنهای از فیلمِ «حوضِ نقاشی» که سهیل (سپهراد فرزامی) و همکلاسیاش- امیرعلی- به خانۀ سهیل میروند و از بالای پُشتِ بام شاهدِ کوششِ دردناکِ پدرِ از کاربیکارشدۀ سهیل- رضا (شهاب حسینی)- برای سوارشدن بر موتورسیکلتی کُهنه و خراب هستند.
فیلمهای ضعیف: 1- رسوایی، 2- چه خوبه که برگشتی، 3- بشارت به شهروندِ هزارۀ سوم، 4- سر به مُهر، 5- خسته نباشید! و: تاجمحل/ او خوب سنگ میزند، برلین منفیِ هفت، فرزندِ چهارم، هیس! دخترها فریاد نمیزنند.
فیلمهای پایینتر از اندازۀ انتظار: 1- آسمانِ زردِ کمعُمق، 2- سر به مُهر، 3- حوضِ نقاشی، 4- هیچکُجا، هیچکَس.
پینوشت: از میانِ فیلمهای بهظاهر مهم، بحثبرانگیز و یا کنجکاویبرانگیز، «استرداد»، «تنهای تنهای تنها»، «ابرهای ارغوانی»، «از تهران تا بهشت» و «بهخاطرِ پونه» را ندیدهام.